Geschiedenis

Amsterdamsch Damesdispuut Les Cochonnets Fiers kent een rijke geschiedenis, van oorsprong is zij een van de eerste disputen van S.V.A.A. NoNoMes en opgericht op 14 november 1989 samen met de oprichting van de vereniging. Onze geschiedenis is daarmee nauw verwant aan de geschiedenis van NoNoMes.

h3592

S.V.A.A. Nomen Non Magnum est is in 1988 ontstaan uit de vraag naar een sterkere verbondenheid tussen de studenten van de Amsterdamsche Academie voor Bank & Financiën. De naam NoNoMes, wat betekent ‘de naam is niet groot’, vloeide voort uit het feit dat de oprichters zich niet konden vinden in de bestaande studentenverenigingen, het corps en hun bijbehorende tradities. 

Het gros van de nieuwe studenten van de Amsterdamsche Academie sloot zich daarom aan bij NoNoMes en een van haar dames- of herendisputen. De Amsterdamsche Academie was absoluut uniek in Nederland en ging van start in het studiejaar van 1987-1988 als hoger onderwijsinitiatief van de Vrije Universiteit en Hogeschool Holland, een bijzondere samenwerking tussen een WO- en een HBO-instelling. Studenten konden instromen van zowel VWO als HAVO en de opleiding bood de mogelijkheid om met een vierjarig programma dat volledig was afgestemd op de financiële sector, af te studeren met een HBO- of WO-bachelor.

In de jaren die volgde groeide NoNomes sterk als vereniging. Op 29 april 1992 betrok de vereniging haar eigen sociëteit ‘De Heilige Zeug’ aan de Warmoesstraat 121 te Amsterdam. Dit pand werd vervolgens in 1999 gekocht door de vereniging.

In 2002 komt er echter een einde aan de Amsterdamse Academie als samenwerkingsverband tussen de Vrije Universiteit en Hogeschool Holland. De opleidingen bleven wel bestaan maar kregen separaat hun vorm bij deze onderwijsinstellingen. Ondanks dat de Amsterdamsche Academie ophield met bestaan ging S.V.A.A. NoNoMes door als een onafhankelijke studentenvereniging. 

Tijdens de eerste transitiejaren van S.V.A.A. NoNoMes naar een onafhankelijke vereniging was de werving van nieuwe leden lastig waardoor ons verband voor het eerst na 13 jaar geen nieuwe lichtingen meer aannam. Na enkele jaren van transitie begon de vereniging en haar ledenaantal weer erg te groeien. 

12189281_1025518260844370_1678758056717668440_o-2

Het begin van ons bestaan

Ons verband, Amsterdams Damesdispuut Les Cochonnets Fiers, is daarom in 2010 met trots weer heropgericht om haar geschiedenis, erfgoed en naam in stand te houden en in de toekomst te voortzetten. Sinds de heroprichting is ons verband sterker dan ooit en met twee lustra verder telt ons dispuut vandaag de dag 12 nieuwe lichtingen met 34 actief en 103 trotse reünisten. 

WhatsApp Image 2021-02-06 at 21.57.07

Amsterdams Damesdispuut Les Cochonnets Fiers is daarom een initiatiefrijke, ondernemende en vooral hechte groep dames verbonden door onze sterke karakters, uitgesproken meningen en de liefde en steun voor elkaar. 

Ons dispuut is nog steeds nauw betrokken met onze vereniging S.V.A.A. NoNoMes en onze dames zetten zich ieder jaar weer maximaal in om alles uit het studenten en verenigingsleven te halen. 

Een LCF’er draagt haar donkergroen en lichtroze kleuren met trots, blijft haar authentieke zelf, neemt zichzelf niet al te serieus en gaat met een dosis humor en veel vriendinnen door het leven. LCF’ers staan altijd klaar voor een nieuw avontuur, om onszelf en de wereld te ontdekken, de randjes op te zoeken en met de mooiste verhalen en herinneringen thuis te komen. 

Een lidmaatschap bij LCF betekent een vriendschap voor het leven.

Touché!

Ontwerp zonder titel-5